Vlieland

Duik in de geschiedenis van Vlieland: Musea en historische locaties

Duik in de geschiedenis van Vlieland: Musea en historische locaties

Duik in de geschiedenis van Vlieland: Musea en historische locaties

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Vlieland, ben je op het juiste eiland! Vlieland heeft een rijke historie die teruggaat tot ver voor onze tijd. Er zijn verschillende musea en historische locaties waar je alles kunt leren over de rijke geschiedenis van dit prachtige waddeneiland. In dit artikel neem ik je mee op een reis door de tijd en deel ik mijn ervaringen met enkele van de meest interessante plekken.

Vuurtoren Vlieland

De Vuurtoren Vlieland is een iconisch baken aan de oostkust van het eiland. De vuurtoren is gebouwd in 1909 en heeft een hoogte van 18,5 meter. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en het eiland. Het is ook mogelijk om de vuurtoren te beklimmen en een rondleiding te krijgen over de geschiedenis van de vuurtoren en zijn functie als navigatiemiddel voor schepen.

Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur

Entreeprijs: €5 voor volwassenen, €3 voor kinderen

Maritiem Museum De Boerderij

Het Maritiem Museum De Boerderij is gevestigd in een oude boerderij in het dorp Oost-Vlieland. Het museum vertelt het verhaal van de maritieme geschiedenis van Vlieland, met aandacht voor de scheepvaart, visserij en walvisvaart. Je vindt er onder andere scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en oude foto’s.

Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur

Entreeprijs: €7 voor volwassenen, €4 voor kinderen

Fort Noordland

Fort Noordland is een voormalig militair fort dat gebouwd is aan het einde van de 19e eeuw als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort diende ter verdediging van de haven en het eiland. Tegenwoordig is Fort Noordland open voor publiek en kun je een rondleiding krijgen door de bunkers en gangenstelsels.

Openingstijden: Zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur

Entreeprijs: Gratis

Afsluiting

Na een dag vol historische ontdekkingen op Vlieland is het heerlijk om neer te strijken op een van de gezellige terrasjes in het dorp en te genieten van een welverdiend drankje. Proost op een mooie dag vol nieuwe kennis en herinneringen aan de rijke geschiedenis van dit prachtige eiland!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *