Borkum

Familieplezier op Borkum: Activiteiten voor alle leeftijden

Familieplezier op Borkum: Activiteiten voor alle leeftijden

Familieplezier op Borkum: Activiteiten voor alle leeftijden

Wil jij een onvergetelijke vakantie met jouw familie beleven op het prachtige waddeneiland Borkum? Dan ben je hier aan het juiste adres! Borkum staat bekend om zijn prachtige natuur, gezellige dorpjes en tal van activiteiten voor jong en oud. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor een geweldige familievakantie op Borkum.

Strandplezier voor jong en oud

Op Borkum mag een dagje strand natuurlijk niet ontbreken. Met maar liefst 26 kilometer aan zandstrand is er genoeg ruimte voor iedereen om te genieten van de zon, zee en het strand. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad waar ze veilig kunnen spelen in het water. Ook kunnen jullie samen krabben zoeken in de vele poelen die ontstaan bij laag water. Vergeet niet om een emmertje en schepnet mee te nemen!

Fietsen door de duinen

Op Borkum kun je prachtige fietstochten maken door de duinen en langs de kust. Huur een fiets en verken het eiland op je eigen tempo. Er zijn tal van fietspaden die je langs de mooiste plekjes brengen, zoals de vuurtoren en de gezellige haven. Voor de kleintjes zijn er ook kinderfietsen en fietsstoeltjes beschikbaar.

Tip: Maak een fietstocht naar de Oostelijke Haven en geniet van een heerlijk kopje koffie op een terrasje.

Avontuur in de zee

Voor de avontuurlijke families is er de mogelijkheid om te kitesurfen of te zeilen op de Noordzee. Er worden diverse cursussen en lessen aangeboden voor zowel beginners als gevorderden. Durf jij de golven te trotseren en de wind in je haren te voelen? Een unieke ervaring voor het hele gezin!

Cultuur en geschiedenis

Borkum heeft ook op cultureel gebied veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het Borkumer Kleinbahn Museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het eiland en de oude stoomtreinen die vroeger het eiland verkenden. Ook de Borkum Muschel- en Schneckenmuseum is een aanrader voor de liefhebbers van schelpen en zeedieren.

Tip: Breng een bezoek aan de Jacobuskerk en bewonder het prachtige interieur en de glas-in-lood ramen.

Culinair genieten

Natuurlijk mag culinair genieten ook niet ontbreken tijdens jullie verblijf op Borkum. Proef de verse visgerechten in één van de vele visrestaurants of geniet van een heerlijke pannenkoek in een gezellig café. Ook de traditionele Duitse gerechten zijn zeker het proeven waard. Gezellig samen tafelen en genieten van de lokale specialiteiten.

Grappige afsluiting

Na een geweldige tijd vol familieplezier op Borkum is het helaas weer tijd om terug naar huis te gaan. Maar niet getreurd, de herinneringen aan jullie avonturen op het eiland zullen nog lang blijven hangen. En wie weet, misschien plannen jullie binnenkort wel weer een nieuwe trip naar dit prachtige stukje paradijs in het noorden van Duitsland. Tot ziens, Borkum!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *