Schiermonnikoog

Oude vuurtoren van Schiermonnikoog: Historie en panoramisch uitzicht

Oude vuurtoren van Schiermonnikoog: Historie en panoramisch uitzicht

Een stukje geschiedenis

De oude vuurtoren van Schiermonnikoog is een iconisch bouwwerk op het eiland en dateert uit 1853. De vuurtoren staat op een duin, De Monnik genaamd, en was lange tijd in gebruik om schepen veilig langs de kust te leiden. De toren heeft een hoogte van 37 meter en is nog steeds een populaire toeristische attractie.

Als je de vuurtoren beklimt, kom je niet alleen meer te weten over de maritieme geschiedenis van het eiland, maar word je ook beloond met een adembenemend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee en het eiland zelf.

Het beklimmen van de vuurtoren

Om de vuurtoren te beklimmen, moet je 143 treden trotseren. Het is even een klim, maar het uitzicht dat je boven te wachten staat, maakt het meer dan de moeite waard. Vergeet ook niet om af en toe even stil te staan en door het raam naar buiten te kijken. Zo kun je de prachtige omgeving in je opnemen.

Openingstijden en prijzen

  • Openingstijden: De vuurtoren is dagelijks geopend van april tot en met oktober.
  • Prijzen: Een kaartje voor de vuurtoren kost €4,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen.

Adembenemend uitzicht

Eenmaal boven in de vuurtoren aangekomen, word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht dat zijn weerga niet kent. Aan de ene kant zie je de uitgestrekte Noordzee met zijn brekende golven, aan de andere kant strekt de Waddenzee zich uit met zijn drooggevallen zandbanken.

Je kunt zelfs de omliggende eilanden, zoals Ameland en Terschelling, in de verte zien liggen. Het uitzicht vanaf de vuurtoren is werkelijk adembenemend en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Beleving op grote hoogte

Op het platform boven in de vuurtoren kun je even tot rust komen en genieten van het panoramische uitzicht. Neem vooral de tijd om alle kanten op te kijken en foto’s te maken van het prachtige landschap dat zich voor je uitstrekt.

Zonsondergang

Een bezoek aan de vuurtoren is vooral aan te raden tijdens de zonsondergang. De kleuren die de lucht dan aanneemt zijn vaak adembenemend mooi en zorgen voor een extra magische ervaring. Vergeet dus zeker niet je camera mee te nemen!

Grappige afsluiting

Na je bezoek aan de oude vuurtoren van Schiermonnikoog zul je niet alleen met een schat aan mooie herinneringen naar huis gaan, maar ook met een flinke workout voor je benen. Want die 143 treden op en af, dat voel je vast nog wel de volgende dag!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *