Vlieland

Vogels spotten op Vlieland: Een paradijs voor vogelliefhebbers

Vogels spotten op Vlieland: Een paradijs voor vogelliefhebbers

Vogels spotten op Vlieland: Een paradijs voor vogelliefhebbers

Ben jij een echte vogelliefhebber en ben je op zoek naar een bijzondere locatie om vogels te spotten? Dan is Vlieland, het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland, de perfecte bestemming voor jou! Met zijn uitgestrekte duinen, bossen, stranden en polders is Vlieland een waar paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Je kunt hier genieten van een grote diversiteit aan vogelsoorten, van kolonies meeuwen tot zeldzame trekvogels. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ervaring met vogels spotten op Vlieland.

Ontdek de verschillende vogelgebieden

Op Vlieland zijn verschillende gebieden waar je prachtige vogels kunt spotten. Zo kun je een bezoek brengen aan de Vliehors, ook wel bekend als de Sahara van het Noorden. Dit uitgestrekte zandvlakte is een belangrijke rust- en broedplaats voor vogels. Hier kun je onder andere lepelaars, zilverplevieren en bontbekplevieren tegenkomen. Daarnaast is de Kroon’s polders een aanrader, waar je veel weidevogels kunt zien.

Vogelsoorten die je kunt tegenkomen op Vlieland:

 • Zilvermeeuw
 • Lepelaar
 • Bontbekplevier
 • Visdiefje
 • Strandplevier

Spot vogels vanaf de Waddendijk

Een andere aanrader voor vogels spotten op Vlieland is de Waddendijk. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en kun je bij laagwater vele vogels zien foerageren in de modderige kwelders. Denk aan wadvogels zoals scholeksters, wulpen en bergeenden. Vergeet vooral je verrekijker niet, want door het weidse landschap wil je geen enkele vogel missen!

Tips voor het vogels spotten vanaf de Waddendijk:

 1. Neem een verrekijker mee
 2. Ga bij voorkeur bij laagwater, wanneer de vogels foerageren
 3. Houd je camera gereed voor het maken van mooie vogelfoto’s

Overnachten in een vogelvriendelijke accommodatie

Wil je optimaal genieten van het vogels spotten op Vlieland? Kies dan voor een verblijf in een vogelvriendelijke accommodatie. Op het eiland zijn verschillende hotels, B&B’s en campings te vinden die midden in de natuur liggen en waar je ‘s ochtends gewekt wordt door het vrolijke getjilp van vogels. Zo kun je direct na het ontbijt op pad om vogels te spotten!

Populaire vogelvriendelijke accommodaties op Vlieland:

 • Hotel DoniaState
 • B&B De Vlierbes
 • Camping Stortemelk

Geniet van de rust en ruimte op Vlieland

Naast het vogels spotten heeft Vlieland nog veel meer te bieden. Het eiland staat bekend om zijn rust en ruimte, ideaal voor natuurliefhebbers die even willen ontsnappen aan de drukte van het vasteland. Maak een lange strandwandeling, verken de bossen en duinen te voet of per fiets, of geniet van een heerlijk drankje op een gezellig terras met uitzicht op zee. Op Vlieland is het genieten geblazen!

Slotwoord

Ben jij klaar om vogels te spotten op het prachtige Vlieland? Pak dan snel je verrekijker en plan je trip naar dit vogelparadijs! Vogelliefhebbers zullen hier zeker aan hun trekken komen en genieten van de vele bijzondere vogelsoorten die het eiland te bieden heeft. Veel plezier en hopelijk spot jij de vogels waar je altijd al van gedroomd hebt!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *