Vlieland

Dagtochten vanaf Vlieland: Verken nabijgelegen eilanden en bezienswaardigheden

Dagtochten vanaf Vlieland: Verken nabijgelegen eilanden en bezienswaardigheden

Dagtochten vanaf Vlieland: Verken nabijgelegen eilanden en bezienswaardigheden

Ben je op vakantie op het prachtige waddeneiland Vlieland en ben je klaar om de omgeving te verkennen? Overweeg dan zeker om een aantal dagtochten te maken naar de nabijgelegen eilanden en bezienswaardigheden. Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving, dus pak je tas in en ga op avontuur!

Ontdek het eiland Texel

Een van de populaire dagtochten vanaf Vlieland is een bezoek aan het buureiland Texel. Met de veerboot ben je binnen een uur op Texel en kun je genieten van prachtige stranden, gezellige dorpjes en heerlijke verse vis. Breng een bezoek aan Ecomare, het zeehondenopvangcentrum, en maak een wandeling door de duinen. Vergeet ook niet om een Texels biertje te proeven in een van de lokale brouwerijen. Een dag op Texel is een dag vol plezier en ontdekking!

Praktische informatie voor een dagtocht naar Texel:

  • Vertrekpunt: Veerhaven Vlieland
  • Overtocht duurt ongeveer 1 uur
  • Prijs voor een retourticket: € 25,-

Verken de Vliehors Express

Wil je avontuurlijk op pad gaan? Maak dan een tocht met de Vliehors Express, een unieke ervaring op Vlieland zelf. De Vliehors, ook wel de Sahara van het Noorden genoemd, is een uitgestrekt gebied van zandduinen aan de westkant van het eiland. Met een speciale truck word je door de duinen gereden en ontdek je de prachtige natuur en wildlife van Vlieland. Vergeet je camera niet, want hier wil je zeker mooie foto’s maken!

Praktische informatie voor de Vliehors Express:

  • Vertrekpunt: Posthuys Vlieland
  • Duur van de tocht: 2 uur
  • Kosten: € 20,- per persoon

Bezoek de vuurtoren van Terschelling

Op een steenworp afstand van Vlieland ligt het eiland Terschelling, bekend om zijn gezellige dorpjes en prachtige natuur. Maak een dagtocht naar Terschelling en breng een bezoek aan de iconische vuurtoren Brandaris, die al sinds 1594 de kustlijn bewaakt. Beklim de vuurtoren voor een spectaculair uitzicht over het eiland en de zee. Wandel daarna door de gezellige straatjes van West-Terschelling en geniet van een drankje op een terras aan de haven.

Praktische informatie voor een dagtocht naar Terschelling:

  • Vertrekpunt: Veerhaven Vlieland
  • Overtocht duurt ongeveer 1,5 uur
  • Kosten voor een retourticket: € 30,-

Besluit

Met zoveel interessante dagtochten in de buurt van Vlieland, hoef je je zeker niet te vervelen tijdens je verblijf op het eiland. Pak je fiets of wandelschoenen en ga op ontdekkingstocht naar de nabijgelegen eilanden en bezienswaardigheden. Geniet van het prachtige landschap, de unieke natuur en de bijzondere cultuur van de Waddeneilanden. En wie weet kom je wel terug met mooie verhalen en herinneringen om te delen!

Veel plezier met het verkennen van de omgeving van Vlieland en geniet van je dagtochten!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *